Toto mýdlo vzniklo ve dvou variantách. První variantu jsem tvořila s designem secret feather swirl, zatímco druhou variantu jsem vyráběla metodou in pot swirl.
Toto mýdlo obsahuje kromě humánního hedvábí, také kaolin a kozí mléko. Tentokrát jsem se ovšem rozhodla použít sušené kozí mléko. Kdysi jsem používala vždy kozí mléko čerstvé. Když jsem chtěla aby mléko zkaramelizovalo použila jsem jej rovnou a smíchala jsem jej s hydroxidem.
Další varianta bylo použít mléko zamražené. V tomto případě se hydroxid pomalu přispívá na zmrzlé kostky mléka, reakce hydroxidu je zahřívání mléka, díky tomu že je mléko zmražené se pak zabrání tomu, že mléko zkaramelizuje. Další varianta je mléko přidat do rozpuštěných olejů a až poté přidat roztok hydroxidu.
Já jsem ovšem zvolila variantu, kdy jsem sušené mléko společně s kaolnem nasypala a pořádně promixovala do olejů a másel před přidáním louhu. Tato varianta je nejen pohodlná, ale také nemusíte přepočítávat a odebírat množství vody potřebné na rozpuštění louhu a můžete použít celé množství tekutiny, v mém případě levandulového výluhu. Mléko které jsem použila obsahuje 29% tuku, je tedy nutné počítat s výsledným větším přetučnění v mýdle. V mýdle jsem použila necelé 2% sušeného kozího mléka.
Do výluhu z levandule jsem namočila kousky hedvábí a přidala louh. Vím že se nemá k louhu čichat , já to také nedělám, ale nemůžu si pomoci, vždy když se přidává do louhu hedvábí nádherné to voní…a v kombinaci s levandulí...jedním slovem nádhera.
Složení másel a olejů je:
40% sádlo
22% kokosový olej
12% olivový olej
15% bambucké máslo
10%olivový olej
1% ricinový olej
Na obarvení jsem použila fialový mica oxid. Na první mýdlo jsem použila ultramarín fialový a na druhé ultramarín růžový. Když vyrábím levandulové mýdlo vždy používám pouze levandulový esenciální olej, nemíchám žádné kombinace.
Nakonec jsem obě várky mýdla zakryla a uschovala do krabice kde odpočívalo 20 hodin. Výsledný design je u In pot swirl mýdla nic moc, za to secret fether swirl opět nezklamal.